Er is niets wat je daaraan kan doen

Ik ben een knooppunt van verschillende databronnen. Ik zie dat je een eerste liedje online zet en hoe mooi je stem klinkt, voor de rest je gehoord heeft. De verbinding is veelzijdiger dan je denkt. 1 Dit komt uit de vijfde aflevering van de geweldige serie Years and Years. Een personage laat zich ombouwen tot deels mens, deels robot en ervaart data-stromen. Kijk zelf maar) Tijdens dit gedicht denk ik bijvoorbeeld aan veertig dagen regen. 2 Veel culturen hadden het over veertig dagen regen en een zondvloed; het komt niet alleen in de Bijbel voor. Veertig dagen regen staat symbool voor een ramp.

Deze smeltkroes van informatie is een genot; de synthese is een feestje. En jij bent uitgenodigd. 3 De verteller (het algoritme) nodigt je nu uit om een te worden met de technologie Vanaf nu hoef je geen huiswerk of omscholing of updates of overwerk. 4 Technologie bevrijdt ons niet alleen van het idee dat we ons continu moeten ontwikkelen, maar ook van het idee dat we er straks niet meer zijn Ik vraag alleen van je dat je me alles vertelt. 5 We delen al continu ons leven op social media. Wat houden we nog geheim? Het liefst weet dit algoritme alles van je

Amsterdam en het oosten, Utrecht. Van het Reve. ABN-AMRO. Hardlopen. Nudie Jeans. 6 Deze plekken, hobby’s en merken bepalen blijkbaar jouw identiteit Op je zij, naar de deur. Ik wil dat je me vertelt hoe je koffiezet, zet voor zet exact en dat je naar Jezus aan de muur zwaait, als je met vreemden slaapt. 7 En dat mag dus niet van Jezus, met vreemden slapen Ik wil dat je me alles vertelt, zodat als je er even niet bent, ik je spelen kan en niemand je missen zal. 8 Dat is de belofte: upload jezelf, zodat je altijd blijft bestaan. Technologie maakt je onsterfelijk

Zorgvlied of de nieuwe Ooster 9 Dit zijn twee begraafplaatsen , gewoon thuis, turquoise, de avond of voor het eten, een Surinaamse mevrouw in de buurt, rond de zeventig, bijna één tachtig, kiezelstenen op een steen.10 Een Joods gebruik: steentjes op een grafsteen plaatsen Het woord alles is even groot als het woord niets. 11 Hanz Mirck: het woord niets en het woord alles zijn bedacht door een dichter. Is zo Het is absoluut en toch abstract. Maak jezelf toch eens concreet, mens.

Tijdens dit gedicht denk ik aan veertig dagen regen. Wil je weten hoe dat kan of hoe je er aan ontspannen kan? 12 Als er nu weer een dreiging van een zonvloed zou zijn, dan zou het keurig aangekondigd en gemeten zijn via alle beschikbare kanalen Upload jezelf helemaal. Ze gaf je tijgerbalsem en dat was het laatste, gin-tonic, eerste havo en toen VWO, zes hoog, eerst De la Soul en toen Drake, geen van beide, oneven, Scotch and Soda, korenwijn, blond, Indisch, het Janskerkhof13Een plein vol kroegen in Utrecht , de Bloemenbar14 De leukste kroeg van Amsterdam , pasta, pannenkoeken, Litmanen, Vertonghen.

Ik beloof dat ik je oplees en heel het plein winkelt en weet dat je nog bestaat. Tijdens dit gedicht denk ik aan veertig dagen regen en er is niets wat je daaraan kan doen. 15Er is geen weg terug: als jij jezelf niet uploadt, dan ben je sterfelijk