Bedank me later

Klik me weg, zeiden ze. 1 Netflix moet je wegklikken – of je blijft doorkijken Je slaapt te veel. Je bent te veel film. Laat je benen toch niet zien. 2 Deze tekst is geïnspireerd op deze ondergewaardeerde reclame van onderbroekenmerk Pockies Maar: je kan je niet beheersen. Je bent behoeften. 3 Je hebt ze niet – je bent ze geworden Je eet een donut. Je bent alle afleveringen in een keer. 4 Lekker binge-watchen Jij en hier en nu en onbeperkte data. 5Moderne meditatie: ik wil in het hier en nu zijn en altijd online kunnen zijn Je kan het niet helpen, deze serie is een schuilplaats voor jezelf, het is te comfortabel. 6 Door deze serie te kijken, hoef je niet met jezelf aan de slag. Dat scheelt

Wees niet rond. Wees niet lui, zeiden ze. Sta toch vroeg op, haast je naar je werk. 7 Doe alles wat de maatschappij verwacht Drink koffie. Doe meer stoere dingen, maar dan sneller. Wees geen dutjes. Klik me weg, 8 Doe dan, maak iets van je leven zeiden ze. Je kan niet maar wilt wel ver weg van deze Apple in het paradijs. 9 Volgens de Bijbel gaf Eva een appel aan Adam in het paradijs en nu zitten we met de gebakken peren

Wees een sixpack. Word een trainer. Word een trainer van trainers. 10 De ultieme droom van het piramidespel: mensen opleiden om andere mensen op te leiden Word een miljoenenbedrijf. Wees een paard. Bedank me later. Ga naar de maan. Word een zelfgemaakte gek. 11 Vrij naar het mooie liedje Nagemaakte Gek van Spinvis

Klik me weg, zeiden ze. Maar hoe kan je anders? Voor altijd verder kijken is te comfortabel. 12 Met andere woorden: we verzinken in het gemak van niet wegklikken en blijven toekijken